Over Andalusie...

Ons werkgebied ligt ten oosten van de provincie hoofdstad Malaga. Dit gebied heet de Axarquia en is bekend om zijn prachtige landschap en vriendelijke bevolking.

Deze streek heeft een van de beste klimaten van Europa met de meeste zonuren. Mooie stranden vindt u bij Torre del Mar, Algarrobo- Costa, Lagos, El Morche en Torrox Costa.
Slechts een kilometer uit de kust begint het prachtige binnenland met de bergketens Sierra Almijara en Sierra Tejeda, met bergbeken en kleine valleien waarin vele soorten planten en kruiden groeien zoals rozemarijn en thijm.


De streek is bekend om zijn wijn en rozijnen en begroeid met amandel en olijfbomen. In de dalen worden vruchten als kiwi, chirimoya en avocados verbouwd. Sayalonga is beroemd om haar nispero (mispel) plantages. Ieder jaar wordt het nispero festival gehouden in de eerste week van mei.De witte dorpen van de Axarquia hebben hun moorse kenmerken bewaard door alle eeuwen heen met vele pitoreske smalle straatjes en pleintjes, waar de witte muren reflecteren in het zonlicht. De natuur in deze regio is gezegend met een flora en fauna die tot de rijkste en meest gevarieerde van Europa behoort. Er zijn prachtige natuurreservaten waarin het heerlijk wandelen is, hier ontdekt men een totaal ander Spanje.


Andalusië heeft vele toeristische trekpleisters, de voornaamste zijn; het Alhambra in Granada, de moskee van Cordoba, de druipsteengrotten van Nerja, de kathedraal van Sevilla, Ronda, Malaga, natuurpark Cota Doñana en natuurpark Sierra Nevada.

Met recht de Zuid-Spaanse schatkamer van cultuur- en natuurschoon.

© 2005 - 2011 www.competa-online.de